Na de crisis is het financieel toezicht verscherpt. Er wordt veel meer geld voor toezicht uitgetrokken en er zijn nieuwe regels gekomen. Staat de structuur om toekomstige problemen te voorkomen in de financiële sector daarmee overeind? Deze Masterclass gaat over de praktijk en de toekomst van het financieel toezicht.
De Masterclass wordt gehouden bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam en duurt de hele dag. Deelname kost 200 euro exclusief btw. De dag is bedoeld voor (financieel) journalisten die over financieel toezicht (gaan) schrijven en meer achtergrondkennis willen.
Femke de Vries, divisiedirecteur toezicht bij DNB
Veranderingen in toezicht (regels, praktijk en visie) sinds de crisis. Welk terrein bestrijkt DNB? Hoe werkt DNB-toezicht van dag tot dag? Over beoordeling gedrag en cultuur, integriteit en geschiktheid, het verschilt tussen rule en principle based. Dilemma’s uit de dagelijkse praktijk
koffie
Kees van Dijkhuizen, CFO ABN Amro
De toezichtspraktijk bekeken vanuit de bank. Wat merkt de bank van het toezicht? Is het verschil rule en principle based werkbaar? Effect van toezicht op dagelijkse bedrijfsvoering en producten.
gezamenlijke lunch
Michiel Denkers, hoofd toezicht financiële ondernemingen AFM
Veranderingen in werkwijze sinds de crisis. Wat doet AFM eigenlijk? Is het instrumentarium voldoende? Hoe werkt zorgplicht? Het belang van de klant, wat is dat, en wie is die klant?
koffie
Larissa Silverentand, partner Nauta Dutilh, gespecialiseerd in financieel toezicht
Conflicten tussen toezichthouder en financiële instellingen. Waar zitten de knelpunten, wie houdt er toezicht op de toezichthouder?
Arnoud Boot, hoogleraar financiële markten
Zijn we op de goede weg met financieel toezicht? Wat werkt en wat niet? Verander je de financiële sector met de huidige regels?
afsluitende borrel